Борисов си има БДЦ и Ковачки, няма да има предсрочен вот, смята Дончева

09:49, 13 май 16 / Политика 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Слуховете за предсрочни избори за силно преувеличени”. Така лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева коментира оттеглянето на АБВ от властта.

"Бойко Борисов разполага с БДЦ, групата на Ковачки, и смятам, че гласовете ще му стигнат. Ако всички от Реформаторския блок или “Патриотичния фронт” са срещу него, тогава може и да има избори”, допусна тя.

Дончева разкритикува действията на Георги Първанов, като ги нарече “неправилен тактически ход”, тъй като нямало повод за излизане от властта. "Трябва повод. Той не може да бъде конгресът на БСП. Повод не може да бъде и Изборният кодекс. АБВ имаше скромни предложения и никакво напъване по този Изборен кодекс”, каза тя.

Според Дончева единственият ефект от оттеглянето на АБВ е “вдигане на цената” на БДЦ и групата на Христо Ковачки в парламента.

И заяви, че действията на партията на Първанов са продиктувани от вътрешен разнобой.

Дончева разкритикува остро и формацията на Бойко Борисов. "ГЕРБ все повече се проваля от самия себе си поради липса на експертизъм”, смята тя. По думите й, тази липса се проявила най-добре при гласуването на Изборния кодекс, когато председателят на правната комисия Данаил Кирилов си измислил текстове и ги добавял в зала, което нарушавало процедурата. Липсвало е и синхрон, депутатите са внасяли противоречащи си предложения.

"Данаил Кирилов е с определен юридически недостиг, политически също", заяви тя.

Според нея има един основен вътрешнополитически казус и основна разделителна линия. "Хората, които са мутрите и мафията, да бъдат отстранени от властта, или да не бъдат идентифицирани. Бойко Борисов, разбира се, успешно набутва контрабандата. Макар че никой не знае за каква контрабанда става въпрос. Ако е оная на цигарите, те я хванаха турците. И турците му казаха да прибере Пеевски, което се и случи”, заключи Дончева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама