Изписаха и намушкания Живко от Раднево (обновена)

09:51, 13 май 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27-годишният Живко Жеков от Раднево, който беше пребит и намушкан с нож от  местни роми, бе изписан днес от Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович”.

Младежът и двамата му приятели -  27-годишният Георги Николов и 28-годишният Цветелин Кюстендилски пострадаха при побой на 2 май т. г. Тогава след конфликт за предимство на пътя, четирима роми ги пребиха с бухалки. На Живко е бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като ножът е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб.  Младежът претърпя спешна операция, сега състоянието му е стабилно.

Живко сподели, че се чувства по-добре и благодари на лекарите, и на хората, които са се намесили в конфликта, защото са му спасили живота. Той поиска справедлива присъда за нападетелите си и определи като пълни глупости твърденията им, че се е занимавал с наркотици. 

Четиримата биячи Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов,  на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г., всички от Раднево са обвинени в опит за  убийство по хулигански подбуди, а за Стефан, който е наръгал Живко, обвинението е за опит за убийство на повече от едни човек. Четиримата остават за постоянно в ареста, след като вчера и Пловдивският апелативен съд потвърди мярката.

Побоят над четиримата предизвика вълна от протести в Раднево. Хората от миньорския град настояват за строги наказания за извършителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама