Въвеждат временна организация на движението за митинг-събора „Демир баба теке”

10:10, 13 май 16 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временна организация на движението ще се въведе в Исперих в събота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в разград. Това се налага във връзка с провеждането на възпоменателния митинг-събор в местността „Демир баба теке”.

Със заповед на кмета на община Исперих е разпоредено да се ограничи движението за всички моторно превозни средства от 8 до 17 часа в отсечката от разклона за приемната на Исторически музей-Исперих до разклона за хижа „Ахинора”, с изключение на официалните гости на събитието. В участъка от разклона за село Малък Поровец до разклона за хижа „Ахинора” няма да се допускат автомобили без пропуски от организаторите на мероприятието, както и автобуси.

Организацията на движението ще се осъществява и контролира от служители на Районно управление на МВР-Исперих.

На традиционния митинг-събор по случай годишнината от мирните протести през 1989 година и в памет на жертвите от т.нар. „възродителен процес” се очаква да присъства новото ръководство на ДПС, начело с председателя Мустафа Карадайъ. Организатори на проявата тази година са Общинският съвет на ДПС в Исперих, с подкрепата на Областния съвет на движението.

Съборът ще бъде открит в 10 часа с изява на танцьорите от трупата „Назъм Хикмет” към Театрално-музикалния център в Разград, след което започва официалната част на проявата. Предвидена е и богата културно-развлекателна програма с участието на изпълнители от различни краища на страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама