Москов обслужва Борисов, отсече ген. Атанасов

10:18, 13 май 16 / Политика 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петър Москов обслужва Бойко Борисов, той е наемник на Борисов и работят по системата „Партията рани, ние борим”. Това каза пред bTV зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

“Затова със всички сили той беше задържан в правителството, за да бъде използван срещу нас. За да се докара до положение, до което да му се подиграват такива мекерета, като тези от АБВ, които излязоха и казаха: „Нашият министър се оттегля, да не е като Москов”, коментира още той.

В отговор на думите на здравния министър и бивш зам.-председател на ДСБ, че в момента БСП, ДПС, АБВ формират ясно обособен пропутинистки блок и, че той не вижда никакво място за партията, на която е основател – ДСБ, в опозиция, съставена на пропутинова основа, ген. Атанасов цитира думите на един борец от времето на соца - Осман Дуралиев, който на въпроса как се готви за спортни събития отговаря: „Партията рани и ние борим”. Така се управлява днес България – Партията рани и ние борим", каза ген. Атанасов и поясни, че става въпрос за Борисов и за начина, по който се разпределят порциите.

"Аз също съм учредител на ДСБ и ДСБ я учредихме малко след като излязох от ареста през 2004 г. Аз бях набутан в ареста от руския шпионаж в България и Москов това го знае много добре. И той днес да ме праща при Путин ми е малко много цялата тази история.

Когато той говори за грижата за партията, трябва да вземе да каже най-после да коя е неговата партия, защото аз мисля, че неговата партия днес е карето за карти с Бойко Борисов, където играят заедно”, отсече той.

Генерал Атанасов припомни и защо е подал оставка като председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

“Станишев в името на властта даде на концесия сектора за сигурност на ДПС. Това е вярно. Не съм бил в Сараите, когато са го договаряли – там е бил Местан, там е бил Станишев – да си кажат какво са се договаряли. Същата тази концесия Борисов не само, че я продължи, запази кадрите, които са зависими от сарайско-библиотекарската групировка на позициите в сектора за сигурност и продължава да назначава хора, които те му предлагат. Това е големият проблем”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама