Управляващите пак на среща за Изборния кодекс

10:23, 13 май 16 / Политика 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ, Реформатори и "патриоти" отново се събраха, за да обсъдят поправките в Изборния кодекс, на които президентът Росен Плевнелиев наложи вето, предаде репортер на София Topnovini.bg. С малко закъснение дойде и премиерът Бойко Борисов.

Сред присъстващите в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева са съпредседателите на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов от Реформаторския блок, Корман Исмаилов и други.

Оценката на държавния глава е, че с измененията в Изборния кодекс Народното събрание иска да гарантира по-широки възможности на българските граждани в чужбина да участват в избори чрез дистанционно електронно гласуване, но докато това стане реалност, създава ограничения пред тях.

Промените предизвикаха бурно недоволство на българите, живеещи в чужбина, които се оказаха с ограничена възможност да гласуват на избори. Заради текстовете, предложени от "Патриотичния фронт", имаше протести в множество градове по света, както и в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама