Обсъждат новия закон за училищното образование край Варна

10:42, 13 май 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият закон за училищното образование ще бъде дискутиран на форум край морската столица. Събитието „Ангажименти на общините по прилагане на новия Закон за предучилищно и училищно образование“ ще се проведе на 2 и 3 юни. Негов домакин ще бъде грандхотел „Варна“. Форумът е първият от общо три дискусии, които се организират от НСОРБ и местната администрация в отговор на заявените от общините потребности. За участие са поканени представители на общините от Североизточния и Югоизточния район за планиране. Законът за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила на 1 август, добавя допълнителни отговорности на общините, предвижда промени в структурата на училищата и детските градини и въвежда нови държавни стандарти в образованието.

Основната цел на срещата е да се обсъдят открити проблеми по практическото прилагане на нормативните регламенти, да се дискутират възможните решения и финансовата обезпеченост на новите дейности. В дискусиите ще се включат представители на Министерството на образованието и науката, ангажирани с подготовката на основните подзаконови нормативни актове. Очаква се да присъстват Диян Стаматов - зам.- министър на образованието и науката, и Красимир Вълчев - главен секретар, както и директори на дирекции в МОН.

Домакинството на работната среща се организира в рамките на традиционната общинска образователна конференция за 2016 г. и предвижда участие и на общински съветници от комисията по „Наука и образование“ към варненския Общински съвет, директори на детски градини и училища и експерти от РИО-Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама