Пловдивски общинари се качиха пеша до работните си места на 10-ия етаж

11:22, 13 май 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки стъпала изкачиха днес служители от Община Пловдив, предвождани от заместник-кмета по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски, за да стигнат до работните си места. Причината обаче не бе повреда в асансьорите, а съпричастност към европейската инициатива "Ден без асансьори".

Общинарите се качиха пеша до 10-ия етаж в сградата на бившия партиен дом на площад "Централен". Оказа се, че за заместник-кмета това не представлява никаква трудност, тъй като той всеки ден изкачва стъпалата, за да стигне до кабинета си, и изобщо не ползва асансьор.



Макар и символично, вратите на двете подемни съоръжения в сградата бяха преградени с ленти.

В Пловдив кампанията се провежда за втора поредна година. Идеята е да се подкрепят и окуражат хората, които нямат време за спорт, да бъдат по-активни в ежедневието си. За ползите от качването и слизането по стълби бяха раздадени и информационни материали.



Всички дейности, част от "Ден без асансьори", са доброволни, а достъпът до асансьорите беше гарантиран за хора с увреждания, с намалена подвижност, както и за тези, които не желаят да се включат в кампанията.

"Ден без асансьори" е част от кампанията NowWeMOVE, която в България се координира от сдружение "BG Бъди активен" и се провежда в цялата страна.



Целта на това събитие е да се привлече общественото внимание върху значението на  физическата активност за здраве и да покаже, че за да се движим и бъдем активни, не е необходимо да отделяме време и средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама