Наградиха оригинални екоидеи в Търговище

11:38, 13 май 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 награди за най-оригинална екоидея и за висока художествена стойност бяха раздадени в петото издание на конкурса "Екофантазии" в Търговище. Творческата надпревара организирана от Младежкия дом завърши по традиция с награди и музикални поздрави към всички участници.

За оригинална екоидея  в категорията на колективните участници бяха отличени екип на IV д клас от I ОУ „Христо Ботев”, екип на V г клас от I ОУ „Христо Ботев” и екип на VII а клас от IV ОУ „Иван Вазов”. За цялостна колекция наградата получи Помощно училище „Д-р Петър Берон”.

Подредена бе изложба с всички творби, участващи в инициативата. Малко по-късно, в концертната зала на Младежки дом, започна награждаването на победителите, което бе съпроводено с изпълнения на Инструментално студио „Илиев”, с ръководител Илия Илиев, Модерен балет „ВЕГА”, с гл. худ. ръководител Мрианна Савова, вокалния състав на Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”, с ръководител Светла Стаменова и Балетна формация „Търговище”, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева.

"Интересът към петото издание на конкурса „Екофантазии” и тази година беше много голям – включиха се 7 колективни и над 100 индивидуални участници. Получените над 120 творби са създадени с много майсторство, сръчност, въображение и мисъл за опазването на природата." споделиха организаторите и допълниха, че целта им е  да провокират творческото  мислене на младежите към артистично рециклиране на ненужни вещи или материали и да даде възможност за изява на повече ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама