Конкурс за млади цигулари и пианисти ще се проведе в Шумен

11:45, 13 май 16 / Култура 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За осми път музейният комплекс "Панчо Владигеров" в Шумен организира състезание за пианисти и цигулари до 12 години. Тазгодишното му издание е посветено на 9 май – Ден на Европа.

То се провежда през година, в камерната зала на музея, като за някои от децата това е първа изява в музикален конкурс. Състезанието ще бъде открито в 10 ч. утре, като награждаването е в 15 часа.

Участие в конкурса ще вземат общо 30 млади изпълнители, от които 15 пианисти и 15 цигулари, разделени в две възрастови групи. В първа възрастова група попадат децата, които не са навършили 10 години към 14 май, а във втора тези, които нямат навършени 12 години към същата дата. Участниците са от Шумен, Разград, Добрич и Търговище.

Журито ще бъде в състав: проф. д-р Ростислав Йовчев - преподавател в НМА „Панчо Владигеров” София,  Гергана Петрова –  концерт-майстор в Шуменска филхармония,

Надежда Милева, преподавател по пиано и директор на ОШИ „Анастас Стоянов” Шумен.

Наградите за състезанието са осигурени от: ЕИЦ „Европа директно” АБЦ/ БИ – Шумен, Радио Шумен, РИМ Шумен, Фондация „Венета Вичева”, Фирма „Деа”, г-жа Елка Петкова, С. Дочев и спомоществователи.

Специалната награда, която дава Фондация „Венета Вичева” ще бъде присъдена за най-добро изпълнение на творба от български автор в категория „пиано”.

Детското състезание се осъществява с подкрепата на ЕИЦ „Европа директно” АБЦ/ БИ – Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама