Шумен изпраща абитуриентите от Випуск 2016

11:57, 13 май 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Училищата в Шуменска област тази година изпращат общо 1 142 дванадесетокласници .

Най-много са завършващите в Професионалната гимназия по икономика в Шумен -127. Дворът на училището се оказа малък да побере бъдещите икономисти, счетоводители, техните учители и родители, дошли да кажат "На добър час" на зрелостниците.



На мило тържество училищното настоятелство на ПГИ връчи награда на Първенеца на Випуск 2016 година Антон Марков. Грамоти и медали получиха още 6 зрелостници, които през годините в училището са се откроили със своята активна позиция.



От класните стаи в Гимназията с преподаване на чужди езици „Н.Й.Вапцаров” днес си тръгват 125 дванадесетокласници. Училището изпрати четири паралелки зрелостници.



107 ученици изпраща Природоматематическата гимназия в Шумен. 88 са випускниците в Средното общообразователно училище по изкуствата „Сава Доброплодни” .

Само петима пък са завършващите 12 клас в СОУ „Д-р Петър Берон” в Хитрино. Те са от маломерна паралелка, уточниха от Просветния инспекторат. Едва 10 са и абитуриентите на СОУ „П.Волов” в Каспичан.

Повечето абитуриенти тази година ще празнуват  в Гранд хотел ”Шумен”,  купони ще се вихрят и в ресторант „Боровец” на Кьошковете и  в механа „Чифлика” .

Абитуриентите от Каолиново, Никола Козлево и Върбица пък са избрали за празничната си вечер хотели в комплексите Слънчев бряг и Албена, сочи справката на Инспектората по образование. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама