Внесоха обвинителния акт за убийството на Небает от Шумен

12:25, 13 май 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителния акт срещу 33-годишния Веселин Чуфудов, който уби по особено жесток начин майка на три деца, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Шуменецът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приведен във варненския затвор, след като бе обявен за общодържавно издирване, а в последствие търсен и задържан от  Интерпол в Турция. Там той успя да избяга часове след извършеното убийство с 13 удара с нож, от които три се оказали фатални за жертвата.

33-годишният мъж имал връзка с жертвата 43-годишната Небает Салимова от Шумен. Жената често ползвала такси, за да отиде на работа, и така се запознала с Веселин, който работел като таксиметров шофьор тогава.

По-късно подсъдимият си намерил работа в Бургас и за да се виждат тайно с приятелката си, наел апартамент в Шумен. На 11 август 2014 година 43-годишната жена излязла рано от дома си и съпругът й не я усетил.

Вечерта тя не се прибрала и той започнал да я търси на мобилния й телефон. На другия ден посетил работното й място, отишъл и до шуменско село, където живеели родителите й, но не я открил. След като не успял да издири жена си, подал сигнал за изчезването й в полицията.

На 12 август около 18.30 часа тялото на Небает бе открито в квартирата, наета от подсъдимия Веселин, захвърлено и без дрехи.

Назначените съдебномедицински експертизи установиха 13 прободно-порезни рани с нож в областта на шията й, прерязана трахея и магистрални шийни венозни съдове.

Убийството било извършено с изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата.

Веднага след това Веселин напусна страната в посока Турция. Няколко дни по-късно Веселин беше задържан в квартал Бейоглу в Истанбул. Турски полицаи забелязали шуменеца, защото бил с окървавена риза и го завели в полицейското управление. Там станало ясно, че Веселин е издирван за убийство в България.

След година съдебни процедури там той бе екстрадиран в България, за да отговаря за жестокото убийство.

Подсъдимият не е дал обяснения в хода на разследването.

Авторството му е доказано с десетки веществени доказателства по метода на ДНК-профилирането. Предстои делото срещу 33-годишния Веселин Ч., който е неосъждан до момента, да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Шумен.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама