В Добрич също искат забрана на бурките

12:51, 13 май 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общинския съвет в Добрич предстои да бъде внесено предложение за забрана за носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето на публични места. Зам.-председателят на местния парламент и общински съветник от НФСБ Ивелин Пейчев коментира пред Topnovini.bg,  че още след като в Пазарджик бе приета такава забрана, той е провел разговори за внасяне на подобно предложение и в Добрич.

„Макар тук да няма данни за носене на бурки на обществени места, смятам, че е добре да се вземе такова решение като превантивна мярка”, коментира Пейчев.  Предстои да се проведат разговори с коалиционните партньори от ВМРО, както и с ГЕРБ и другите групи в Общинския съвет, след което да се внесе предложението за допълнение на Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда.

Според Пейчев, няма значение кой ще внесе предложението, важното е то да бъде прието.

Пазарджик бе първият град в България, къде носенето на бурки бе забранено, като глобите, които грозят нарушителите, са до 1000 лв.

Ден след Пазарджик същото решение взе и Стара Загора.

Пловдив е на път също да забрани носенето на бурки. Там предстои Общинския съвет да  гласува предложение на ВМРО и НФСБ, което предвижда от 300 до 500 лв. глоба при първо нарушение на забраната за бурки и 1000 до 1500 лв. за повторно нарушение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама