Областна администрация Плевен подкрепи инициативата "Ден без асансьори"

12:52, 13 май 16 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областна администрация Плевен подкрепи инициативата "Ден без асансьори", като днес всички служители използваха стълбите, за да стигнат до работните си места.

Бяха поставени указателни стикери и ленти върху вратите на подемното средство, които призоваваха всички да се раздвижат.

Лепенките бяха поставени лично от областният управител Ралица Добрева и председателят на скаутската организация Линка Михайлова.

За втора година цяла Европа за ден избира стълбището пред асансьора или ескалатора. Мотото на инициативата в България е „Ям стълби за закуска”. Целта е насърчаване на хората към един по-здравословен и балансиран начин на живот.

Любопитен факт в подкрепа на този вид физическа активност е, че така си осигуряваме чудесна превенция на сърцето и сърдечния тонус. Изкачването на стълби може да намали риска от инсулт с 29% . Проучвания показват също, че игнорирането на асансьора в ежедневното ни придвижване до работното място, носи и много естетически ползи – изгаряме повече калории за една минута в сравнение с това, което постигаме с джогинг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама