Дончев: Никой не ми е предлагал да ставам социален министър. Цветанов: Изпълнявах договорка с Борисов

13:14, 13 май 16 / Политика 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред журналисти в парламента, че никой не му е предлагал да става социален министър, тъй като си имал достатъчно отговорности, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той благодари на всички коментари, предложения и добрите оценки при хипотезата да поеме отговорностите на министър на труда и социалната политика, но това би довело до невъзможност да си върши работата по всички останали ресори с енергията и желанието, които трябват. 

"Освен еврофондовете, имам ангажименти и към икономиката, енергетиката, няколко процедури, свързани с газовия сектор. От последните два дни бях с премиера в Лондон и предложение нито по телефона, нито в писмен вид съм имал. Коментирахме с Борисов всякакви подобни сценарии, но вариантът аз да поема тези функции, не е стоял от гледна точка на категоричността, че това би довело до щета за всички останали ресори", обясни Дончев и допълни, че ако един човек става за всичко, то по всяка вероятност не става за нищо.

Припомняме, че вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред медиите, че бил натоварен от премиера Борисов да провери какви са нагласите на коалиционните партньори за номинацията на Дончев. Днес той отново обясни, че вчера бил много ясен и категоричен, че в разговорите с премиера, са се договорили да започне да разговаря с парламентарните групи, за да търси подкрепа при евентуално гласуване за евентуална номинация на Томислав Дончев.  "Казах ви, че все още нямам неговото съгласие и съм изпълнил това, което сме се договорили с премиера. Не смятам, че трябва да бъде драма. Дончев има много отговорности в управлението", допълни той и успокои, че всичко е наред и няма никакво объркване. По думите му всичко, което се прави, се съгласува. 

Очаква се в сряда да бъде гласувана промяната, както и ветото, но според Цветанов трябва да направят абсолютно единна позиция между ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок, за да има стабилност. За кандидатурата на Зорница Русинова за поста социален министър, Цветанов заяви, че няма значение дали е член на ГЕРБ, тъй като чувал много добри неща за нея и имала висока оценка от ЕС.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама