Мъж ще лежи зад решетките заради кражба на мобилен телефон в Бургас

14:07, 13 май 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След протест на Районна прокуратура –Бургас, Окръжният съд в града отмени определение на Районния и задържа под стража Радко Александров, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.  Той е обвинен за това, че на 7-ми март 2015 година около 05,00 часа е откраднал мобилен телефон, чиято стойност е 230 лева. Кражбата е станала в района на Операта.

Първоначално спрямо Александров е била определена мярка за неотклонение „подписка“. Той обаче е нарушил мярката и на 5-ти декември миналата година  е напускал страната, като е бил обявен за общодържавно издирване. Задържан е на 5 април 2016 –та на ГКПП-Калотина, в момент на влизане в България.

На 7-ми април Районната прокуратура в Бургас е поискала спрямо Александров да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът е възприел мотивите на държавното обвинение и е задържал под стража обвиняемия.

Само месец  по-късно  Александров е внесъл  в съда искане за изменяне на мярката, което е одобрено от Районен съд-Бургас и на 9-ти май е била определена нова мярка - „подписка“.

Това определение е протестирано пред Окръжен съд – Бургас от наблюдаващия прокурор.

Днес Бургаският окръжен съд разгледа подадения протест.

Прокурорът поддържа протеста, като изтъкна, че  Александров е обвинен в тежко умишлено престъпление. Мъжът е осъждан многократно, което определя личността му  като такава с висока степен на обществена опасност. Прокурорът настоя, че съществува реална опасност Александров да се укрие или да извърши ново престъпление.

Определението на Окръжен съд-Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама