Следствието питало Ненчев само за полските двигатели, Кънев го придружил като адвокат

14:20, 13 май 16 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военният министър Николай Ненчев беше разпитван над два часа в столичното следствие по проверката на прокуратурата за договорите за двигателите на самолетите МиГ-29 в Полша.

Пред журналисти в парламента военният министър обясни, че темата била свързана само с подписването на договора за ремонта на шестте двигателя с Полша. "Говорихме за това как са сключили договорите. Стремях се от самото начало към пълна прозрачност. Казах на прокуратурата, че съм се водил от  геостратегическият избор на България т.е. членството ни в ЕС и НАТО. Това е договор, който е приет от Министерски съвет, ратифициран е от парламента и не следва да има никакви съмнения", обясни Ненчев и уточни, че Радан Кънев бил с него като адвокат. 

Той бе попитан дали свидетел, или като обвиняем е бил в следствието, но отговори, че се извършва предварителна проверка. Военният министър не могъл съвсем да се ориентира по процедурата за това какви са съмненията на обвинението за нарушенията. 

„Не сме обсъждали конкретни въпроси, свързани с цена. Има решения, чрез които се настоява страните-членки да ограничат отношенията си с Русия и да се търсят първо партньори в рамките на ЕС, а ако няма такива да се търсят алтернативни методи”, допълни Ненчев, като увери, че в следствието са говорили само за ремонта на двигателите, а не и за „Терем” и Комендантско обслужване.

Проверката на прокуратурата е образувана по сигнал от преди 2 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама