Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна със заместник-кмета на румънския град Браила

14:46, 13 май 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любомир Христов прие днес г-жа Дойна Чокан, зам.-кмет на град Браила, Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

На срещата от името на кметското ръководство той благодари за  съдействието на браилската община при опазването и съхраняването на българското културно-историческо наследство в румънския град.

Любомир Христов запозна гостите с икономическото състояние на нашия регион и с възможностите за развитие на двустранните бизнес отношения.

„На територията на нашия град се намират няколко големи фирми с много сериозно присъствие на европейския и на световния пазар, включително и в Румъния. Ще бъде много добре заедно с културното сътрудничество да развием и икономическите връзки между Шумен и Браила,“ заяви Христов по време на срещата.

От своя страна г-жа Чокан подчерта, че в град Браила има

икономическа зона, която се администрира от общината. В града е учредена и Търговска палата и с нейна помощ ще търсим възможност за развитие и на двустранните икономически отношения, обясни зам.-кметът на румънския град.

Тя предаде и специалните поздрави на кмета на Браила Аурел Симионескудо Любомир Христов и неговия екип и покана да посетят града в удобно за тях време.

На срещата присъстваха още председателят на НЧ „Добри Войников 1856“ Николай Николов и директорът на Драматичния театър в Браила Лучиан Сабадос. Румънските гости участваха вчера в тържеството по случай 160 години от основаването на шуменското читалище. Г-н Сабадос е и специален гост на фестивала Друмеви театрални празници, Нова българска драма в Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама