Обирджията на инкасото в Средец имал високо кръвно и припадал в ареста

15:05, 13 май 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържаният за опита за обир на инкасо автомобила в Средец бургазлия Бойко Борецов вдигал висока кръвно налягане и получавал припадъци в ареста. Това казаха той и неговият адвокат в Бургаския окръжния съд, където днес се гледа мярката за неотклонение на обвиняемия. Именно здравословните проблеми на Борецов бяха основен аргумент той и защитникът му да поискат по-лека мярка – „домашен арест“, която според тях би била адекватна спрямо ситуацията.

Адвокатът каза, че откакто бил в ареста, здравословното състояние на подзащитния му се влошило. Няколко пъти се налагало да бъде викана медицинска помощ, тъй като вследствие на повишеното кръвно Борецов получавал и припадъци. Чистото съдебно минало на 20-годишния бургазлия и фактът, че бил трудоустроен бяха допълнителните аргументи за исканата по-лека мярка за неотклонение.  

От своя страна прокурорът по делото заяви, че викането на медицинска помощ за Борецов е било инцидентен случай. Обвинението за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, би било достатъчно основание Борецов да се укрие, ако бъде пуснат от следствения арест, смята държавният обвинител.

След час размисъл Окръжният съд остави без уважение искането за изменение на определената мярка за неотклонение на обвиняемия и го и остави в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Бойко Борецов е обвинен за това, че на 8 февруари тази година в съучастие със своя братовчед Христо Борецов направиха опит да откраднат сумата от 125 000 лева от инкасо автомобил в Средец. Парите са собственост на Националния осигурителен институт и бяха предназначени за пенсии. Двамата нападатели са нанесли удари в областта на главата и тялото на двамата охранители, като са ги заплашили и с пистолет. Техният план обаче се провали – изстрел от охранител уби Христо Борецов, а Бойко беше задържан след опит за бягство от мястото на инцидента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама