Нелегален емигрант с 3 документа от 3 държави на името на различни хора беше осъден условно в Русе

15:35, 13 май 16 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегален емигрант от Афганистан беше осъден условно в Русе. Роденият в Кабул 35-годишен мъж на 8 май 2016 г. се опитал да премине от България в Румъния през ГКПП „Дунав мост“, без разрешението на граничните служители.

Той носел със себе си три документа за самоличност – единият – шофьорска книжка, издадена от МВР на Ислямска република Афганистан на името на мъжа (по мнение на българските власти), още една – издадена от Пътна полиция в Исламабад, Пакистан и нкарая – паспорт, издаден от Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия. Вторият и третият документ били на името на съвсем други хора, различни от подсъдимия.

Това е записано в протокола от споразумението, сключено между държавното обвинение и чужденеца. То било одобрено от съда, следователно има последиците на влязла в сила присъда.

В него е договорено наказанието на закононарушителя – 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и 150 лева глоба. Приспаднато му е времето, през което е бил задържан.

Възпитателната работа с осъдения през изпитателния срок се възлага на служителите на Граничното полицейско управление в Русе.

За сметка на българските данъкоплатци са разноските за служебния адвокат на афганистанеца, както и за преводач по време на досъдебното производство и на делото в съдебната зала.

В споразумението е вписано и какво ще се прави с намерените в него документи – британският паспорт ще се изпрати в посолството но Обединеното краство в София, а двете шофьорски книжки на името на различни хора, единият от които се предполага, че е подсъдимият, ще му бъдат върнати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама