25-годишен влиза в затвора за откраднати над 500 сребърни пръстена

15:47, 13 май 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25-годишен мъж влиза в затвора заради кражба от ателие за сребърна бижутерия. Варненският Районен съд одобри постигнато между страните споразумение, с което наложи ефективно наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода на М. Мехмед. През нощта на 17 срещу 18 февруари тази година с метален лост той е разбил входната врата на магазина и е откраднал пет метални и една дървена кутия с над 500 сребърни мъжки и дамски пръстена. Общата стойност на кражбата е за над 12 000 лева, съобщиха от пресслужбата на съда.

Мъжът, заедно със свой познат се опитали да продадат част от откраднатите накити в няколко села от областта, като по-голям дял от пръстените били предложени в магазин в Нови пазар. На връщане оттам двамата били спрени за проверка от полицейски екип, който директно поискал информация за това къде са пласирали сребърните бижута.

Имуществените щети са възстановени. Кражбата е извършена от подсъдимия в условията на опасен рецидив. Той ще изтърпи наказанието си в затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама