Веселин Маринов се включи в Сливен в „Европейския ден без асансьори” (снимки)

15:59, 13 май 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Певецът  Веселин Маринов се присъедини в Сливен към инициативата „Европейския ден без асансьори”. Изпълнителят е в града под Сините камъни за концерт тази вечер, а  в свободното си време се включи в своеобразната проява.

В сградата на Общината той, заедно с кмета Стефан Радев, приветстваха групата ученици от Пето училище, представители на спортни клубове, школи и други активисти, който участват в дейностите в Сливен по повод  „Европейския ден без асансьори”.

Веселин Маринов, известен с положителното си отношение към спорта,  разказа на децата за ежедневните си сутрешни физически занимания. Той обясни, че те са част от ежедневието му и са в помощ поддържа своето тяло и дух, за да издържи на натоварването по време на концертите си.

Изкачване по стълбите на хълма в парк „Юнак” бе  едно от събитията, което предизвика интерес и с което се отбеляза днес  европейската инициатива.

Програмата включи още състезания за най-бързо изкачване на стълби в СОУ „П. К.Яворов”, ОУ „ Д. Петров” и ОУ „Елисавета Багряна”; Символично „затваряне” на достъпа до асансьорите и движение по стълбите в Областната управа, РЗОК – Сливен, Природен парк „Сините камъни” и Европейския център „Европа директно”.

Ученици от спортните клубове, школи и други в Европейския ден без асансьори дефилираха пред сградата на кметството и по Ларгото.

Един от организаторите  на кампанията в Сливен Силвия Тачева /зумба инструктор/ сподели за Topnovini. bg, че  инициативата се провежда в града за втора поредна година, като в събитието се включат хора, компании и институции. Символично се  затворят асансьори и се приканват желаещите да изберат стълбите.

„Целта на проявата е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички”, каза още Тачева.

Организатори на кампанията в Сливен, освен  Силвия Тачева, са и Младежкият дом, Европейският център „Европа Директно”, Радостина Матекова от „Joydance - Сливен”.

Проявите се организират по инициатива на Международната асоциация за спорт и култура /ISCA/ като част от целогодишната кампания Now We MOVE, чиято цел е да раздвижва все повече европейски граждани в събития, свързани с физическата активност и спорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама