Отборът на ОУ „Панайот Волов“ в Дивдядово с бронзов медал от турнир на младежките противопожарни отряди

16:21, 13 май 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаниците на ІХ Основно училище “Панайот Волов” в Дивдядово спечелиха бронзовите медали в спортен турнир на младежките противопожарни отряди. Надпреварата се проведе в Свиленград.  

Спортният турнир на младежките противопожарни отряди за купата на Свиленград се проведе за трета поредна година се проведе спортен турнир

В спортната проява, която традиционно се провежда в началото на месец май, участваха над 100 младежи от 10 населени места, които премериха сили в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”. Организатори на турнира, който е част от ученическия национален спортен календар и се провежда в съответствие с Международния правилник на CTIF за младежки състезания по пожароприложен спорт, са Българската федерация по пожароприложен спорт, община Свиленград и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

И тази година младите огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения. Надпреварата, бе между достойни противници, които демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията.

Отборът от свиленградското ОУ „Д-р Петър Берон“ показа най-добра подготовка и заслужено спечели купата с общ резултат от 1063,58 точки. Сребърните медали заслужено спечели отборът на ловешкото основно училище „Иван Хаджийски“.

С общ резултат от 1047,31 точки бронзовите медали спечелиха възпитаниците от шуменското IX ОУ „Панайот Волов“.

Гости на турнира бяха ст. комисар Ал. Джартов, ст. комисар Веселин Гетов, комисар Стоян Колев, комисар Николай Вълчев и представители на РИО на МОН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама