Задържаха крадец с 20 присъди в Гурково

16:38, 13 май 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Крадец с 20 присъди е задържан отново при опит за кражба в Гурково. По искане на Районна прокуратура Казанлък той е с постоянна мярка „задържане под стража”.  

33-годишният Янко С.  от Гурково е привлечен като обвиняем за това, че при условията на опасен рецидив направил опит за отнемане на чужди движими вещи – престъпление по чл.196 т.2  от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 17 март 2016 г., в тъмната част на денонощието, в  Гурково,  Янко С. проникнал с взлом в къща, чиито собствениците живеели в друг град и я посещавали рядко. Целта му била да извърши кражба. Той приготвил за изнасяне от дома радиоприемник и фотоапарат, които увил в покривка за маса. Докато тършувал, съсед дочул шумове от къщата и подал сигнал до полицията. Пристигналите на място служители на Районното управление в Казанлък влезли в къщата и открили Янко С., който се криел в една от стаите. 

Под ръководството на Районна прокуратура Казанлък за кратък период от време са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др. Справка по делото сочи, че досега  Янко С. е осъждан 20 пъти.

Затова и Районен съд Казанлък е преценил, че става дума за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му - рецидивист, като извършеното от него престъпление е тежко умишлено, както и че има опасност да се укрие или извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по- лека мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама