МРРБ обеща средства за разширяване на изхода на Русе за Тутракан и Силистра

17:08, 13 май 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Има предвидени средства за завършване на реконструкцията и удвояване на главния път Русе–Тутракан–Силистра при ж.п. прелеза в чертите на град Русе". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която заедно с народния представител Пламен Нунев, кмета на Русе Пламен Стоилов, областния управител Стефко Бурджиев и директора на Областно пътно управление - Русе инспектираха обекта „Изграждане на нов ж. п. надлез по ж. п. линия 4 „Русе – Подкова“ и реконструкция и удвояване на път II-21 „Русе – Тутракан – Силистра“ от км 0+000 до км 0+293“. 

Заради ремонтните дейности движението в участъка е изключително затруднено и се образуват „тапи“ в пикови моменти.  Министър Павлова отбеляза, че първо Национална компания „Железопътна инфраструктура“ трябва да завърши ремонта на подпорна стена на ж.п. линията. „Има предвиден ресурс и ще направим необходимото разширение на пътния участък, в който сега се образува „тапа“, увери регионалният министър.

Тя уточни, че е изработен технически проект по възлагане на ДП НКЖИ за изграждане на втория отвор на ж. п. надлеза и за удвояване трасето на републиканския път.

Министър Павлова напомни, че причината за забавянето е цялостната актуализация на стария проект, заради установени пропуски. Към настоящия момент АПИ е в подготовка на задание за проектиране и на обществена поръчка за актуализиране на проекта за удвояването на шосето в проблемния участък.

Министър Павлова се запозна на  място и с авариралия участък от „Сарайския мост“ в района на Западната промишлена зона, който потъва и е подпрян със скеле от близо 15 години.

В Русе министър Павлова инспектира и строителните дейности по саниране на блок „Райна Княгиня 1“. Жилищната сграда се ремонтира по Националната програма за  енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Пететажният блок е построен през 1989 г. и в него живеят близо 100 души. 

В община Русе по програмата в момента са стартирали дейности по 24 жилищни блока. Регистрираните Сдружения на собствениците са 74, а подадените заявления за финансиране са близо 50. Сключените договори за финансиране с Българската банка за развитие са 30.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама