Поморийските имоти на бургаската фирма „Бутед“ отново на търг за 1,6 млн. лв.

17:39, 13 май 16 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сгради и складове на бургаската фирма „Бутед“ АД, която беше замесена в скандал с участието на бившия областен управител Павел Маринов, отново са обявени за продажба от частния съдебен изпълнител Иванка Миндова, показва проверка на Topnovini.bg. Имотите се намират на ул. „Княз Борис I“ в Северната промишлена зона на Поморие и са разположени на площ от 11 669 кв.м. Те са ипотекирани за дългове към „УниКредит Булбанк“. За тях беше обявен търг през юли миналата година, но цената от близо 2 млн. лв. (1 961 972) не се оказа атрактивна за купувачите. През декември сумата беше намалена на 1 597 578 лв., но отново нямаше желаещи за имота.

Стойността на настоящия търг е 1 631 764 лв. Оферти могат да се подават от днес до 13 юни тази година в Районен съд – Поморие.

Фирма „Бутед“ се представлява от Никола Пеев Шиваров. Основната икономическа дейност на дружеството е да отдава под наем сградите и складовете, които са предназначени за търговия на едро и дребно с промишлени, битови, хранителни и нехранителни стоки.

„Бутед“ нашумя покрай скандала със „Сентрал парк Бургас” ЕООД. Двете дружества спориха за земята и складовете на бившата държавна база на РКС „Черноморие” в Северната промишлена зона на Бургас. В центъра на скандала се озова предишният губернатор Павел Маринов (БСП), който беше обвинен, че отменил два акта на своя предшественик Константин Гребенаров (ГЕРБ). По този начин той фаворизирал „Бутед” за сметка на „Сентрал парк”.

Самият Павел Маринов се защити, че не той, а Гребенаров е виновен за конфликта, като със своите две заповеди е направил държавата собственик на имоти, за които двете фирми водят съдебен спор, и после ги е продал на „Сентрал парк Бургас”, като по този начин е нарушил закона. Маринов съобщи, че върху него е оказван натиск от шефовете на „Сентрал парк”, който е имал за цел да го накара да не отменя заповедите на неговия предшественик.

По случая Бургаската окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу Павел Маринов. Той беше обвинен в злоупотреба с власт със съмнение, че е използвал служебното си положение в услуга на частни интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама