Шефът на „Терем“ напуска, ще подготвя ДСБ за предсрочни избори

19:06, 13 май 16 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Борда на директорите на "Терем" ЕАД Стоил Яков, който оглавява и предизборния щаб на ДСБ, напуска поста си, за да се заеме с подготовката на партията за предсрочни парламентарни избори, съобщава „Медиапул“. Яков обявява това в профила си във Фейсбук, като уточнява, че е уведомил за решението си министъра на отбраната Николай Ненчев.

"Като председател на предизборния щаб на ДСБ, пред мен стои отговорната задача да подготвя партията, реформаторската десница за предсрочни парламентарни избори. От тази задача зависи бъдещето на България и искам да й се посветя изцяло", пише той. И допълва, че не иска с присъствието си във военноремонтното дружество "Терем" да "даде повод на на кафявите медии да компрометират успешната работа на дружеството."

По думите му резултатите на ДСБ трябва да позволят "да изведем държавата от институционалната криза, в която е изпаднала".

Той нен уточнява кога смята, че ке са предсрочните избори.

От ГЕРБ поискаха Яков да напусне поста, след като партията излезе в опозиция и от партията на Борисов поискаха да си изтеглят кадрите от властта. Той отказа тогава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама