Правителството отпуска 1 млн. лв. за превантивен ремонт на пътя Побит камък-Завет-Веселец

19:47, 13 май 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Правителството отпуска 1 млн. лв. за превантивен ремонт на пътната настилка на участък Побит камък-Завет-Веселец”, съобщи народният представител от Разград Михаил Тодоров. Той посочва, че се прави корекция на раздел Б от приложението към чл. 1, ал. 1 на Постановление на Министерски съвет от 15 април 2016 година за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МРРБ за 2016 година. Добавя се ред 1.16 „Път III – 4902 ‘II – 49 – Побит Камък-Завет – III-205 (Веселец) от км. 0+000 до км. 28 + 761” 1 000 000”.

„Това е само поредното доказателство за ефективността на управлението на ГЕРБ”, отбелязва народният представител. Според него платформата и политиките на ГЕРБ винаги са били в интерес на гражданите, без значение от тяхната партийна и етническа принадлежност.

„Ние винаги сме държали на думата си и сме поставяли интересите на гражданите над партийните такива”, заявява депутатът. Той допълва, че ремонтните дейности над тези няколко пътни участъка, за които информира обществеността на дадена по-рано през седмицата пресконференция – Разгпрад – Попово, Самуил – Подайва и Разград – Търговище, както и уличната мрежа в три села на Исперихска община, са само началото от промяната на облика на област Разград.

В началото на април кметът на община Завет Ахтер Велиев внесе искане до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова с молба за спешно осигуряване на финансиране за неотложен ремонт и рехабилитация на пътя Побит камък-Завет-Веселец. Отсечката е с дължина 28.8 км. и изпълнява изключително важна роля за населението на общината, поради това, че е единствената пътна връзка на община Завет с областния център Разград. В писмото си той бе посочил, че през последните години неблагоприятните метеорологични условия са разрушили почти напълно пътната настилка, на места липсват даже и банкетите, което прави участъка опасен за участниците в движението.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама