Затвориха символично един от асансьорите в 12-етажна сграда в Добрич

21:55, 13 май 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от асансьорите в 12-етажната сграда на бившия партиен дом в Добрич бе затворен символично, а гражданите бяха приканвани да се изкачват по стълбите, вместо да чакат за асансьора.  Инициативата бе на младежи в рамките на инициативата „Европейският ден без асансьори”. Тя е част от кампанията NowWeMOVE, която има за цел да предложи един достъпен, ефективен и лесен начин, чрез който да сме физически активни, а именно като изберем стълбите вместо асансьора.

За да привлекат вниманието върху кампанията, доброволците от Младежкия център в града имаха и специален танц по случай Деня без асансьори.

Те припомнят, че изкачването на 7-8 етажа на ден намалява риска от преждевременна смърт с 33%. За 7 минути изкачване по стълби на ден намалявате на половина шанса да получите инфаркт в следващите 10 години.

Поради по-сериозното гравитационно натоварване от изкачването на стълби, вашите мускули и кости се тренират по-добре, отколкото по време на ходене; Изкачването по стълби е вид кардио фитнес, при който изгаряте много калории на минута.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама