В Ловеч ще отбележат Европейския ден за борба със затлъстяването

06:59, 14 май 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският ден за борба със затлъстяването - 19 май, ще бъде отбелязан в Ловеч със серия здравни инициативи, информираха от Регионалната здравна инспекция в града на люляците.

Ще бъдат проведени няколко здравно - образователни мероприятия с ученици от града, чиято насоченост е повишаване информираността по въпросите за здравословното хранене сред подрастващите.

Целта е добивне на знания и умения по въпросите на диететиката, както и рисковете за здравето при нездравословния модел на хранене. Ще бъдат проведени срещи и с ръководствата на училища.

Обучителни модули с ученици от 7 клас ще има в ОУ "Христо Никифоров", ОУ"Васил Левски", ОУ "Димитър Димов", СОУ "П. Пипков", "ОУ Св. Св. Кирил и Методий".

От здравната инспекция съобщиха още, че ще бъдат организирани и безплатни изследвания за СПИН сред ученици от горните класове. Инициативата ще се проведе във връзка с третия етап от Националната антиспин кампания, а идеята е да се популяризират начините за заразяване и предпазване с опасната болест сред младите хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама