Набират строители за временна работа в Израел

07:16, 14 май 16 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията по заетостта подновява набирането на професионални строителни работници за временна заетост в Израел. Това съобщиха от Дирекция “Бюро по труда” в Шумен.

Професионалните строителни работници се търсят по условията на подписаната Спогодба между правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни.

Документи на кандидати се подават постоянно в бюрата по труда в областта и цялата страна. 

С предимство се набират кофражисти (индустриален строителен кофраж, дървен кофраж) и арматуристи. За двете професии разчитането на строителни планове е задължително.

Търсят се още работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени, мазачи.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен  до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия.

Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани на възраст между 25 и 50 години, да не са работили в Израел, да нямат родители или деца, които да работят в Израел, да не са осъждани, да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини.

Кандидатите могат да подават документи в бюрата по труда по местоживеене. Комплекта трябва да включва заявление за кандидатстване, копие на страницата с личните данни от задграничния паспорт. Ако кандидатът няма задграничен паспорт, може на този първи етап на кандидатстване да приложи лична карта. Нужно е още копие на свидетелство за съдимост, издадено за работа в чужбина.

Кандидатите преминават практически изпит за професионални умения по една от посочените  специалности и само тези, които положат успешно изпита, продължават да участват в подбора. Компютърна програма за подбор на случаен принцип ще избере 75% от подалите документи. Този избор се извършва в Израел от Службата за населението и имиграцията към Министерството на вътрешните работи в Държавата Израел.

Процесът на подбор е безплатен и желаещите не дължат никакви такси на никакъв етап от кандидатстването.

Българските работници трябва да покрият разходите си за полетите до и от Израел. Те трябва да имат предвид също и разходите за медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, транспорт в България при оформяне на документите и превода, нотариалната заверка и легализацията на изискуемите документи.

В случай на оплаквания и въпроси, включително оплаквания относно незаконно събиране на такси, сигнализирайте в Агенцията по заетостта на е-мейл: [email protected] или на тел. 0893404040.

Повече информация за условията за живот и работа в Израел са публикувани на https://www.az.government.bg/pages/mezhdunarodna-deynost-normativna-uredba/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама