Абитуриенти облякоха тениски на изпращането си в Търговище

07:20, 14 май 16 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от випуск 2016 и учителите на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в Националната благотворителна кампания „Панаир на добрината“ – с тениски на изпращането. Така те изразиха своята съпричастност към хората с редки болести, като облякоха бели тениски с логото на кампанията. 

Тази година инициативата е в подкрепа на болните от спинално-мускулна атрофия - рядко генетично заболяване. Целта е да се привлекат общественото внимание и отговорните институции, за да се внесат дълготрайни промени в третирането на болестта и да се подобри качеството на живот на болните чрез приемането и прилагането на европейски стандарт за лечение.

Всички дванадесетокласници, заедно със своите класни ръководители, закупиха белите тениски, като средствата са предоставени за лечение на нуждаещите се. Към тях се присъединиха и ръководството на училището, много учители и служители.

"Присъединявайки се към кампанията, зрелостниците изразяват своята загриженост към хората в нужда, вярвайки, че ако искаме да се случи нещо хубаво, ние трябва да бъдем активна част от него", споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама