Световният ден на предизвикателството събра 170 деца в Градския парк в Разград

07:24, 14 май 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световният ден на предизвикателството събра 170 деца в Градския парк в Разград. Събитието, организирано от Община Разград със съдействието на ОК за ФВФСТ и спортния клуб по лека атлетика „Спорт Атлетик” бе открито от кмета д-р Валентин Василев, съобщиха от общинската администрация.

Децата се състезаваха в седем дисциплини: лекоатлетически крос; скок от място; дълъг скок; баскетбол – стрелба в коша; футбол – дрибъл и шут в малка врата; тласкане гюлле /плътна топка/ и набиране от вис /коремни преси/.

Целта на този ден е да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст и пол.

Спортният ден бе разнообразен с музикална програма и акробатични изпълнения на формация „Феникс”.

След преодоляване на седемте предизвикателства участниците завериха талоните си от съдии на определени станции, а със заверения талон състезателите участваха в томбола според събраните точки.

Бяха раздадени близо сто предметни награди, като най-атрактивните -  два маркови велосипеда, получиха Найден Николов от ПГТС„Христо Смирненски” и Бехшен Алишев от ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Въчиха ги зам.-кметът Ердинч Хасанов и една от дарителките на единия велосипед – Павлина Йорданова, представител на пенсионерски клуб „Здраве”. Награди връчиха и Здравко Душков – председател на ОК на ФВФСТ и Валери Бойчев – гл. експерт „Спорт” в Община Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама