„Нефтохимик“ все по-близо до отпадане от „Б“ група

07:42, 14 май 16 / Спорт 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нефтохимик“ си утежни положението в „Б“ футболна група, след като снощи не успя да победи горнооряховския „Локомотив“ на стадион „Лазур“. Мачът завърши с резултат 2:2. Зрелищният двубой от 28-ми кръг бе съпътстван от много обрати.

Първото полувреме приключи при нулево равенство, като и двата отбора си размениха по няколко атаки. В 27-ма минута Теодор Стефанов имаше шанс да открие резултата за домакините. Той стреля към вратата на „Локомотив“, след като получи подаване от Иван Цачев, но вратарят на гостите изби в корнер.

Още в началото на втората част „шейховете“ отново пропуснаха добра възможност. Теодор Стефанов центрира от корнер и при разбъркване в наказателното поле Владислав Мисяк стреля, но не успя да улучи очертанията на вратата. Една минута по-късно пред Борислав Борисов също се откри възможност, след като получи добро подаване от Теодор Стефанов, но пропусна. В 54-та минута гостите откриха резултата, чрез Тихомир Кънев. Няколко минути по-късно Илия Димитров от състава на домакините беше на крачка да изравни. Той стреля с глава след разбъркване в наказателното поле, но вратарят на гостите се намеси успешно.

В 75-та минута „Нефтохимик“ изравни след точен удар на Цветан Филипов. В 82-ра минута Борислав Борисов удвои аванса на „шейховете“. Той стреля от воле, след като получи центриране от Цветан Филипов. Две минути преди края на редовното време гостите оформиха крайното 2:2. Точен за тях отново бе Тихомир Кънев.

След този кръг „Нефтохимик“ е с актив от 32 точки и заема 12-ото място, като ще продължи да се бори да не отпадне във „В“ група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама