Започнаха летните ремонти по улиците на Шумен

08:58, 14 май 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 15 май до 17 май се въвежда временна организация на движението на моторни превозни средства във връзка със започналите летни ремонти на улиците в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общината.

От неделя до сряда, включително ще бъде спряно движението на автомобили по ул. „Марица“ в участъка от ул. „Университетска“ до ул. “Климент Охридски“ (зад пазара). Най-напред ще бъде извършено фрезоване на компрометираната стара асфалтова настилка и след това ще започне и машинното изкърпване на дупките в посочения участък.

От предвидената програма за лятното изкърпване на улиците в Шумен досега са извършени ремонти по бул. „Мадара“ – от бул. „Ришки проход“ до кръстовището с ул. „Съединение“ (до жп линията ). Приключиха ръчните и машинни кърпежи с асфалтобетон по улицата край бившето УСМ – от бул.”Мадара” до бул.”Ришки проход”.  

Предстои  подготовка за извършване на ръчни и машинни кърпежи по бул.”Симеон Велики” в района на бившия магазин „Пени маркет”.

Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Барс”АД, която спечели обявената от община Шумен поръчка за част от уличната мрежа в града и кварталите „Дивдядово“, „Макак“ и „Мътница“ на стойност 200 000,00 лв. с ДДС и срок на изпълнение 70 календарни дни.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама