Над 600 деца ще спортуват в Стара Загора

08:59, 14 май 16 / Спорт 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 600 деца от 22 клуба ще участват днес в Петото издание на  детските спортни  игри „Старозагорски олимпийски надежди”. Надпреварата започва от 10.00 часа в Новия парк на Стара Загора.

Организатор на проявата е Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с община Стара Загора. „Убедихме се, че този формат работи, полезен е за децата на Стара Загора и в него участват бъдещи шампиони”, коментира Олег Стоилов, председател на ГК ЛИПА. 

„Това са единствените игри, които се правят по този начин в България. Събираме всички спортове на едно място, правят се демонстрации, за да може всички деца, които не сe занимават със спорт, да бъдат привлечени”, коментира лекоатлетката Емилия Драгиева, член на Организационния комитет.

В състезанията ще се включат деца от клубове по бадминтон, волейбол, джудо, художествена и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба с лък , фехтовка, масово бягане и други спортове. Тази година игрите имат по-силно изразен състезателен характер. Увеличен е и наградният фонд. Ще бъдат раздадени 50 комплекта медали и 6 комплекта купи. Ще бъде дадена и специална купа за най-добър европейски резултат. Отново ще бъдат отличени и семейства, които спортуват колективно.

Петите детски игри „Старозагорски олимпийски надежди” се провеждат в памет на м.с. Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн 1956 г. В Организационния комитет участват олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов. Специален гост т. г. ще е волейболната легенда Любо Ганев. Събитието е посветено и на 17 май - Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама