Исус Маринов и Валентина Рашкова на финали на Световната купа

10:13, 14 май 16 / Спорт 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Исус Маринов (на халки) и Валентина Рашкова (на успоредка) ще участват във финалите на Световната купа по спортна гимнастика. Желаещите да ги подкрепят в залата могат да направят това днес от 14 ч. в Двореца на културата и спорта.

Двамата изиграха отлично съчетанията си в квалификациите, но лека неточност при приземяването на Исус и силната конкуренция на Валентина не им позволиха да влязат сред първите 8, които по резултат се класират за финалите. Организаторите обаче се възползваха от възможността да дадат по една „уайлд кард“ за мъжката и женската надпревара и така Маринов и Рашкова ще имат възможност да се борят за медалите. И двамата завършиха на десета позиция в пресявките на своите дисциплини и записаха най-добри представяния от българските национали.

Много надежди се възлагаха на Димитър Димитров, който на Световната купа във Варна през 2015-а завоюва четвърто място на земя. Сега обаче Димитров не успя да покаже най-доброто от себе си и остана едва 22-ри.

Мартин Ангелов показа стабилни съчетания на земя, прескок и висилка, а дебютантът в международно състезание Георги Сотиров се отличи с изявите си също на три уреда - висилка, успоредка и кон с гривни, и получи похвали от президента на федерацията по гимнастика Красимир Дунев.

При дамите Албена Златкова записа 13-ти резултат на прескок и 12-ти на земна гимнастика. Елизабет Василева остана 18-а на греда. Грета Банишка игра на прескок и зае 12-о място, но впоследствие получи контузия в коляното и пропусна участието си на греда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама