„Мъркаща“ изложба събра средства за животни в беда в Бургас

10:31, 14 май 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Мъркащият Бургас“ – така е кръстена изложбата на журналистката Стиляна Божидарова, която е подредена в галерия „Георги Баев“ в Бургас. Заглавието тематично подсеща за обекта на вдъхновение на авторката - котенца, котки, котараци с лъскави мустаци, които могат да бъдат забелязани навсякъде в морския град.

Освен чисто естетическа изложбата има и друга цел – благотворителна. Чрез продажбата на фотосите се събират средства за Спасителния център за ранени и изоставени животни на сдружение „Милосърдни сърца“.

Само половин час след откриването повечето от снимките вече бяха белязани с жълта точка – знак, че някой ги е харесал и е решил да ги прибави към личната си колекция. Сред купувачите бяха известни лица от политическия и обществен живот в Бургас, любители на мъркащите животни.

След още двайсетина минути стана ясно, че цялата изложба е изкупена. Общинският съветник и председател на комисията по туризъм в местния парламент Живко Табаков заяви, че има свободна стена в офиса на ДБГ в Бургас и смята да я покрие с котешките фотоси. „След време тези снимки ще струват многократно повече и ще ги дам на търг“, заяви с усмивка Табаков, демонстрирайки предприемачески дух. Но тези, които го познават, знаят, че основната причина за неговото решение се корени в доброто му сърце.

Изложбата може да се види в галерия „Георги Баев“ до 27 май. А всеки, който желае да помогне на животните в беда, може да дари средства за Спасителния център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама