717 работни места обявиха на трудова борса в Стара Загора

10:41, 14 май 16 25 731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 717 свободни работни места бяха обявени на проведената вчера обща трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда” Стара Загора със съдействието на Общината.

Борсата премина при голям интерес и от двете страни: 320 търсещи работа лица и предлагащите работа 23 фирми, които обявиха 143 работни места. , в т.ч. 3 фирми от други региони. Компания в сферата на военната индустрия обяви други 400 работни места за лица с техническо образование или опит в производството. По сключеното споразумение с Министрество на отбраната, Военно окръжие Стара Загора обяви 174 вакантни длъжности за кадрови войници. Общият брой на обявените работни места  е 717 .

Сезонът е на кадрите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството: търси се персонал за работа по летните курорти за следните длъжности: управител на заведение,  сервитьори, бармани, готвачи, миячи, рецепционисти, камериери, пом. готвачи; в сферата на шивашката промишленост: технолог, ОТК,  шивачи, гладачи; в сферата на търговията: супервайзър, асистент продажби, продавач-консултанти. Традиционно в региона има голямо търсене на специалисти  в сферата на техниката и технологиите:: инженери, в т.ч. химици-, електро-, машинни такива, ел. монтьори, заварчици, ковачи, химици. Търсят се също охранители, шофьори.

С всички фирми предстоят следващи срещи за приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

На борсата бе открит EURES щанд, на който 14 търсещи работа лица се запознаха с възможностите за работа чрез мрежата и действащите работни места в страни от Европейския съюз. До този момент 66% не познаваха мрежата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама