Въпросите за референдума на “Шоуто на Слави” били обсъдени с конституционалисти

10:47, 14 май 16 / Политика 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпросите, включени в референдума, предложен от “Шоуто на Слави”, са обсъдени “детайлно с хора специалисти по конституционно право”. “Не бихме си позволили да предлагаме в публичното пространство нещо, което би съборило конституционния ред”, каза пред bTV сценаристът Филип Станев.

Изказването му идва ден, след като президентът Росен Плевнелиев заяви категорично, че ще сезира Конституциония съд, ако депутатите не го изпреварят.

Според Тошко Йорданов, също сценарист в предаването, заяви още, че Конституцията трябва да бъде променяна според исканията на хората.

“Конституцията не е свещена крава, подлежи на промяна. По закон, Народното събрание може да променя членове на Конституцията, ако не променя държавното устройство”, категоричен е Тошко Йорданов.

Той призова още да не се лепи етикет “Шоуто на Слави” и bTV на референдума. “Този референдум живее живот извън предаването, защото 700 хил. души не работят в „Шоуто на Слави”. Има хора, които не ни харесват и са се подписали”, допълни Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама