Движение "България на гражданите" учреди русенска младежка структура

11:28, 14 май 16 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Движение България на гражданите“ учреди вчера своя младежка структура и за област Русе, съобщават от партията на Меглена Кунева. Тя е поредната, след като през изминалия месец младежите на ДБГ се организираха в клубове и в Пазарджик и Белово, а по-рано през годината – и в Добрич, Варна, Благоевград, Кюстендил и няколко по-малки общини в тези области.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева лично е поздравила учредителите в Русе и е подчертала, че за нея осигуряването на добри условия за реализация на младите хора и перспективите пред тях като политици е основен приоритет в работата й като председател на ДБГ. "Разчитам на вас и вашата политическа амбиция да се борите за политиките на ДБГ, за нашите ценности като дясна партия и за единството на РБ", каза още тя и добави, че очаква и концепцията на младежките структури за президентската кампания.

"Горди сме да съобщим, че младите членове на ДБГ се увеличават и се включват в реалната политика и в нашите инициативи", е коментирал председателят на МДБГ Стефан Марков, общински съветник в СОС, при учредяването на организацията в Русе.

Народният представител Антони Тренчев е казал, че ДБГ дава писта за развитие на младите активисти и е припомнил, че самият той и заместникът на партията Настимир Ананиев, са започнали политическата си кариера като доброволци в предизборните кампании на Меглена Кунева и ДБГ.

Председателят на русенската младежка структура Деница Вълева е коментирала, че тя и останалите членове искат да останат в България. "Надявам се, организирайки се, да можем да покажем капацитета на младите хора да въздействат положително върху политическите решения. Има надежда да се случват добри промени, каза тя и посочи, че борбата с корупцията, изборните правила, икономическия растеж, образователните политики и заетостта ще са сред приоритетите на политиките на младежите от ДБГ в Русе."

Стефан Марков е съобщил още, че в началото на юни ще се проведе Втората национална политическа академия на младежите в ДБГ, където младежките организации ще представят визията си за президентските избори и за приоритетите на ДБГ в изпълнителната, законодателната и местната власти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама