Местна и държавна власт обсъдиха проблемите на автосервизния бранш в Русе

11:34, 14 май 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера, 13 май 2016 г. в Зала 1 на Областна администрация Русе, под председателството на Станимир Станчев – заместник областен управител на област Русе, се проведе работна среща във връзка с проблеми в автосервизния бранш. Информация за срещата съобщават от прес центъра на местната администрация.

На срещата присъстваха Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката, Настимир Ананиев – председател на Парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения към 43-то Народно събрание, представители на различни институции в област Русе, на Сдружение СКАР (Сервиз за качество в автомобилния ремонт) и техни колеги.

Обсъдиха се редица въпроси, свързани със сервизи, работещи в сивия сектор, които не отговарят на редица нормативни изисквания и не се упражнява контрол върху тяхната дейност, водеща до: - Невнасяне на данъци и осигуровки; - Неравнопоставеност на стопанските обекти; - Липса на реален контрол и отговорност за качеството на работата – нещо, от което до голяма степен зависи безопасността на движението; - Неспазване изискванията на трудовото законодателство, на охраната на труда, пожарна безопасност, на екологията и др. Акцентът на срещата беше върху изготвения Проект на Закон за допълнение на Закона за движение по пътищата от работна група от представители на различни ведомства на територията на област Русе, сформирана от Областния управител на област Русе.

Везиева подкрепи исканията на представителите на автосервизния бранш, а Ананиев изрази мнение, че се надява в предстоящата сесия на Народното събрание да се внесат и разгледат предложенията, час от които са създаване на регулаторен режим за обслужване на автомобилите, осъществяване на контрол при регистрацията на сервизите и др. Той изрази мнение, че е по-вероятно да се помисли за отделно законодателство, тъй като Закона за движение по пътищата е много тромав и един от най-променяните закони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама