Неочаквани комбинации на вина и мезета могат да опитат пловдивчани в Стария град

11:45, 14 май 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредица от дегустации, сладка кулинарна работилница, изложби, лекции, кино прожекции и богата културна програма са подготвили организаторите от Съвета по туризъм на фестивала дефиле "Вино и гурме". Второто издание на едно от най-интересните събития за винен туризъм в страната ще се проведе днес и утре в Стария град. Самите дегустации започват в 12 часа, на площада пред катедрален храм „Света Богородица“.

Очакванията са и тази година производителите да изненадат посетителите с уникални кулинарни изкушения. Сред най-атрактивните предложения на миналогодишното издание бяха охлюви с ориз, жабешки бутчета, шоколад с гъши дроб, съчетани с най-добрите вина.

Идеята на организаторите е да се създаде по-тясна връзка между производителите на кулинарни изкушения и производителите на вино и в същото време да се създаде една нова култура на консумация на виното и да се търси съчетанието между него и храната.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на подходящите за сезона вина на 16 водещи винопроизводителя от цялата страна. Te ще представят своите вина в комбинация с ястията на 8 ресторанта и 3 кетъринг фирми във възрожденската атмосфера на 10 емблематични места в Стария град.

Засилен интерес от страна на ресторантьорите и производителите на вино отчитат организаторите. През 2015 г. в събитието се включиха 12 производители на вино, 4 ресторанта, 3 кетъринг фирми, 3 търговски обекта, а над 5000 души посетиха фестивала. Тази година участниците вече са 32, като се очаква още по-висока посещаемост и в двата дни на дефилето.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама