Факултетът по дентална медицина стана на 10 години

11:52, 14 май 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10-годишнината от създаването на Факултета по дентална медицина беше отбелязана с тържествено общо събрание. Начало на празника даде председателят на Общото събрание и заместник-декан на факултета доц. д-р Методи Абаджиев. След като поздрави присъстващите, проф. Иванов тържествено връчи дипломата за придобиване на научна степен професор на декана проф. д-р Цветан Тончев - първият професор на Факултета по дентална медицина в МУ-Варна.

Заедно с доц. д-р Васил Свещаров - първият декан на ФДМ във Варна, проф. Тончев представи развитието на факултета от създаването му до сега, като се фокусира върху най-важните моменти от историята. Бяха представени тенденциите в изграждането на най-модерната структура за обучение по дентална медицина в България. Акцент беше поставен върху изграждането на кадрите - за изминалите десет години във факултета са защитени 16 дисертации, хабилитирани са над 20 преподаватели, 36 асистенти от академичния състав на факултета са придобили специалност в сферата на денталната медицина

Специално място беше отделено на новите технологии в сферата на преподаването и практическото обучение на студентите. Създадените за първи път в страната Университетски медико-дентален център и лаборатория за „3D технологии в стоматологията“ са върхови постижения в денталната медицина, даващи възможност на възпитаниците на факултета след дипломиране да бъдат конкурентноспособни при реализацията си. В края на презентацията бе представена и студентската дейност за изминалия период, включваща множество инициативи, както и участия в национални и международни научни форуми.

Деканът на Факултета по дентална медицина връчи почетни плакети на гостите с принос за създаването и развитието на факултета.

Поредицата от събития, посветени на 10-годишнината продължава с Юбилейна научна сесия, която ще се проведе днес от 14,30 ч. в Златни пясъци, както и със студентска кампания „Здрави детски зъбки“ на 22 май от 12 ч. на входа на Морската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама