Бургазлия, причинил смърт, шофирайки дрогиран, отива на съд

11:57, 14 май 16 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд 23-годишния Калоян Манев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Той е обвинен  за това, че на 31 януари миналата година, около 17.20 ч., е управлявал колата си (БМВ) с превишена скорост и под влиянието на метамфетамин и канабис, в резултат на което е изгубил контрол над автомобила и е катастрофирал самостоятелно. Вследствие на инцидента единият от спътниците му е загинал, а другият е получил лека телесна повреда. Произшествието е станало на бургаския булевард „Захари Стоянов”, край комплекс „Меден рудник”.

На 31 януари 2015 г., около 17.00 ч., подсъдимият се е срещнал в кв.„Долно Езерово“ със свой познат. В този период от време той вече бил употребил наркотични вещества. Времето е било дъждовно. Пострадалият, заедно с още едно лице, търсел транспорт до ж. к. “М.Рудник“, като за целта помолил Манев да го отведе.  И тримата се качили в автомобила, като били без предпазни колани. В този момент се е смрачавало, като дъжда се е усилвал постепенно. Подсъдимият  управлявал лекия автомобил  “БМВ” с превишена скорост от около 80-90 км/ч., като  приближил светофара до магазин „Бриколаж“.

Пътното платно за движение се е състояло от три ленти за движение, разделени помежду си с прекъснати линии. В този участък имало плавен завой надясно със слаб наклон на изкачване. Манев  управлявал автомобила си около средата на своята лента със скорост около 97 км/ч., с включени светлини.  Той предприел изпреварване на автомобил.

Скоростта на БМВ-то и стичащата се дъждовна вода по пътното платно са създали условия за възникване на аквапланинг, както и употребените наркотици довели до загуба от страна на водача върху контрола над автомобила. Колата напуснала пътното платно отдясно, като първо се ударил с предната дясна странична част в края на мантинелата. В края на съприкосновението с метален стълб, автомобилът се завъртял рязко надясно и достигнал с предната си странична дясна част тролейбусния стълб.

Настъпил силен удар в предната дясна врата, където седял пострадалия. В мига на един от поредните удари на автомобила, скоростта на автомобила била около 75 км/час. И тримата мъже изпаднали в безсъзнание от третия удар, като седящият на предна дясна седалка – починал в резултат на получените травми. Произшествието настъпило на около 50 м.  преди първото кръстовище на  бул. "Захари Стоянов" за к-с "Меден рудник“.

Окръжен съд-Бургас е насрочил съдебното заседание на 28 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама