М. Кунева: Не можем да се примирим с интригата и омразата

13:27, 14 май 16 / Политика 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не можем да се примирим с интригата и омразата. Това са две стоки, които се слагат на масата и за които, за съжаление, винаги има продавачи и купувачи. Аз не съм в този бизнес".

Това заяви в Русе днес вицепремиерът и лидер на "Движение България на Гражданите" Меглена Кунева в отговор на журналистически въпрос за вчерашната акция на ДСБ за издигане на независима кандидатура на настоящия президент Росен Плевнелиев за нов мандат.

"Предпочитам да дам доверие, колкото и да е рисково, отколкото да мразя и да се парализирам от съмнения. Ние, от "Движение България на Гражданите", дадохме доверие на Реформаторския блок. Оттук нататък кой как управлява това доверие всички го виждаме", коментира още Кунева.

Тя изрази мнение, че ако някой иска да убие РБ, то това е да прави такива скандали. "Два дена да се хвърли държавата да се занимава с несъществуващи предложения е загуба на ценно време", подчерта още тя.

"Наистина е крайно необичайно - да се издигне кандидатура, без да попиташ човека. Не мога да си го обясня по никакви нормални политически или човешки правила", коментира още Кунева

Самият държавен глава определи това като "тежка политическа интрига". Кунева коментира, че това "ако не е тежка политическа глупост, е интрига". По думите й държавният глава е в пълното си право да определи така ситуацията, тъй като той е засегнатият. Според нея обаче, освен президента, другата цел на акцията е именно единството на Реформаторския блок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама