Форумът „Младежко предприемачество“ ще бъде излъчван онлайн

13:32, 14 май 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мащабна конференция за младежко предприемачество ще се проведе днес и утре във Варна. Поради големия интерес към форума „Младежко предприемачество - StartUp 2016 - Go To Market“ и желанието на организаторите то да достигне до максимален брой хора, е подсигурено онлайн излъчване в реално време. Всеки заинтересован ще може да го проследи безплатно на този адрес: https://semi.bg/bbforums01/. По време на излъчването потребителите на фейсбук могат да задават въпроси към лекторите в страницата на Български бизнес форуми.

Проявата е ориентирана към проактивните младежи с предприемачески профил и развитието на добра бизнес средата в града. В събитието ще се включат едни от най-големите startup акселератори и фондове за рисков капитал, част от които които Род Банър - основател на най-голямата B2B маркетинг и ПР компания в Европа - Banner Corporation; Дрейтън Бърд - една от най-значимите фигури в сферата на директния маркетинг и рекламата за последните 25 години, работил за компании като Audi, Bentley, British Airways, Ford, IBM, Mercedes, Microsoft, Nestle, Philips, P&G, Toyota, Visa и Volkswagen; Жечко Кюркчиев - съосновател на Фикосота Холдинг и създател на марката „Теси“, която е най-големият производител на маслени радиатори в Европа и Христо Стоянов - регионален мениджър в Европейския инвестиционен фонд за България.

Терминът стартъп е обединяващ за различни бизнес начинания с голям потенциал за растеж, които се фокусират в намирането и разработването на нови пазари и бизнес модели. Тези компании най-често са свързани с областта на високите технологии, но могат да се отнасят и към всяка друга сфера на бизнеса. Основното, което ги обединява, е иновативна идея, бърз старт и висока мотивация.

Събитието е подходящо за млади предприемачи и хора, чиято мечта е да направят социална и технологична промяна за обществото. На форума всеки ще има възможност да научи важни факти за рисковия пазар на предприемачите, както и да получи безценни съвети за развитие на бъдещи планове.

Подобен тип форуми са изключително полезни за развитието на предприемачески дух у младежите, особено на фона на стряскащата статистика, че близо 300 хиляди българи между 18 и 35 години не учат и не работят. Факт, който подрежда България на трето място в Европа по дял на младежите, които не правят нищо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама