Цветан Цветанов: Търсим обединение за запитване към Конституционния съд за референдума на Слави Трифонов

14:06, 14 май 16 / Политика 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Продължаваме обсъжданията с нашите партньори в Парламента както за ветото на Президента, така и за избора на новия социален министър, но и за възможността да търсим някакво политическо съгласие между всички парламентарни групи за да може да се сезира Конституционния съд, и да не се провежда референдум за нещо, което за всички е ясно че в голямата си част е противоконституционно. Но единственият орган, който може да се произнесе по този въпрос е Конституционния съд, а ние като парламентаристи нямахме правото да променяме въпросите, които бяха в подписката и които бяха допуснати от Парламента". Това заяви в Русе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Цветанов бе категоричен, че от парламентарната група на ГЕРБ са се отнесли с уважение към всички граждани, които са участвали в подписката, без да се включват в дебата, който е бил изпълнен с обидни квалификации от всички участници в него. По думите му, в момента българското общество се нуждае от повече спокойствие и устойчивост, поради което от ГЕРБ се стараят да не влизат в конфронтационния диалог, на който някои залагат. В тази връзка Цветанов заподозря, че президентските избори ще ескалират до краен предел за някои политически сили, и ГЕРБ ще направи всичко възможно да не провокира агресивно поведение в политическия живот на страната.

В коментар на вчерашното предложение на ДСБ Росен Плевнелиев да бъде кандидатура за президент на всички проевропейски сили, Цветанов видя в това "хаотична непоследоствателност и обърканост", а Радан Кънев е търсил медийно внимание с това предложение. “Това е негово лично решение, за да може да търси някаква легитимност за някаква президентска кампания”, заключи той.

Цветанов е на посещение в Русе, където се включи в Регионална кръгла маса, свързана с малкия и среден бизнес, на която ще присъства и европейският депутат Мария Габриел. Предвижда се и провеждането на партийна конференция в града, в която ще вземат участие общински съветници, кметове и ръководни органи на партията от региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама