Ходът на ДСБ е или блъф, или с цел да уязвят Плевнелиев, смята Борисов

17:05, 14 май 16 / Политика 25 776 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Призивът на ДСБ всички прозападни партии да подкрепят президента Росен Плевнелиев за втори мандат е “или блъф, или с цел да уязвят Плевнелиев, или не съм ги разбрал правилно”. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес.

Повече го приемам като призив към БСП, ДПС и опозиционните партии, защото ДСБ са опозиция. Не ви ли се струва антилогично да твърдиш, че си в опозиция, а да извадиш общ кандидат за президентски избори, заяви още той.

И допълни, че според публично заявените позиции БСП, ДПС и АБВ също с партии с евроатлантическа насоченост.

С мен Кънев или който и да е от ДСБ, не е говорил. И ако приемем насериозно думите им, че са опозиция, може да се окаже, че всяка опозиционна партия може да кани другите да подкрепят техния кандидат. И вече когато всичко това изброим, разбирате колко не отговаря на действителността това, което правят, продължи Борисов.

По думите му, най-нормалното е, когато една партия реши да подкрепя някого, е да го пита дали има нужда от тази подкрепа. Второ, да пита партньорите си в неговата партия - в случая Реформаторския блок. И трето, в партията, която евентуално разчита за допълнителна подкрепа - ако това е ГЕРБ.

Борисов заяви още, че категорично няма намерение да се кандидатира за президент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама