Програмата „Детско полицейско управление” стартира във Велико Търново и Килифарево

17:16, 14 май 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на вътрешните работи  Цвятко Георгиев ще даде официален старт  на програмата "Детско полицейско управление" в ОУ „Неофит Рилски” в гр. Килифарево  на 16 май.

С церемонията се дава началото на създаването на 199 детски полицейски управления към РУ на Областните дирекции на МВР в цялата страна. „Детско полицейско управление” на 16 май   ще бъде открито и в СОУ „Вела Благоева” във Велико Търново.

Програмата „Детско полицейско управление” е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й  е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР - гл. комисар Георги Костов. Заложените теми и методически указания бяха внимателно разработени от групата, в която влязоха представители на МВР, Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българска православна църква, Българския туристически съюз.

Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право, децата да получат съответните умения. В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Криминална полиция”, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в съответните градове.

За реализирането на съвместната дейност предстои подписване на Споразумение за изпълнение на програмата, която остава отворена и за нови идеи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама