Шумен събра 480 мажоретки на фестивала "Мадарски конник"

17:45, 14 май 16 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мажоретки от 18 състава превърнаха центъра на Шумен в цветна феерия на откриването на фестивала „Мадарски конник”.



Осмото издание на националния фестивал на мажоретния танц бе открито от зам.-кметът по култура и образование Найден Косев пред сградата на община Шумен, който пожела успех на участниците. По традиция, стартът на надпреварата бе даден с издигането на макет на мажоретка с балони в небето.



Тази година във фестивала участват 480 деца и ученици на възраст между 6 и 18 години, половината от тях са от други градове в страната. Отборите започнаха надпреварата с дисциплината “100 метра дефиле” по централния булевард на Шумен.



Състезателната програма продължава утре от 10 часа в зала „Младост", където журито ще оценява композициите на мажоретните състави.

Спортен клуб „Ритмик” с ръководители Мариола Спасова и Снежана Иванова представят Шумен в надпреварата. В тазгодишния фестивал участват още:  състави от Бургас – мажоретен състав към ОУ „Свети Княз Борис I” и мажоретен състав към НБУ „Михайл Лъкатник”, от Карнобат -мажоретен състав към читалище „Димитър Полянов”, от Казанлък-мажоретен състав към СОУ ”Екзарх Антим I”, мажоретен състав - гр.Левски, от Нови пазар -Спортен клуб „Прима” , от Свиленград – спортен клуб „Изида”, както и състави от Горна Оряховица и Варна.



В шеметната надпревара се включват и мажоретни състави от осем детски градини. В двата дни на проявата , шуменци и гостите на града ще имат възможността да се насладят на майсторството, красотата и изяществото в изпълненията на всички участници. Фестивалът се провежда в рамките на майските празници на Шумен.  



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама